E-marketing

E-marketing

Marketing

Marketing

Reklama

Reklama

Travel Marketing

Travel Marketing

Art Marketing

Art Marketing

Hi-Tech

Hi-Tech

Hľadať

Bleskovky

Inzertné portály

Nakupujete na internete cez inzerciu?

Určite už každý jeden z vás navštívil inzertný portál ako bazar.sk, či Bazoš. Možnosť predať veci, ktoré už nepotrebujeme, prípadne kúpiť niečo zaujímavé cez inzerciu má u nás dlhoročnú tradíciu. S rozvojom internetu sa záľuba ľudí predávať a kupovať predmety rôzneho druhu , či hľadať prácu presunula z inzertných novín práve na inzertné portály. 
Čítať ďalej...

Viete ktoré firmy pôsobiace na Slovensku dosiahli najvyšší zisk, mali najvyššie tržby, alebo zaplatili najvyššiu daň? Firmy každoročne odosielajú po skončení účtovného obdobia účtovné závierky, z ktorých je možné získať zaujímavé informácie. Vďaka projektu Finstat, ktorý bol spustený v roku 2013 sa k týmto informáciám môže dostať jednoducho aj široká verejnosť a pozrieť sa na hospodárenie jednotlivých firiem.

Z firiem, ktoré k dnešnému dátumu zverejnili závierku, dosiahol najvyššie tržby Slovnaft (3,8 mld.). Druhú priečku obsadil SAMSUNG Electronics Slovakia s.r.o.(1,8 mld.) a tretiu DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s.(1,4 mld.). Treba však podotknúť, že toto poradie sa môže zmeniť, pretože účtovné závierky ešte nezverejnili kľúčové spoločnosti automobilového priemyslu, ako VOLKSWAGEN SLOVAKIA, a.s., Kia Motors Slovakia s.r.o, či PCA Slovakia, s.r.o.
Najvyššiu daň za rok 2018 zaplatili banky. Prvú priečku obsadila Všeobecná úverová banka, a.s., so splatnou daňou vo výške 49,5 mil. EUR. Nasleduje Slovenská sporiteľňa, a.s.(49,3 mil.) a na tretej priečke sa umiestnila Tatra banka, a.s. so splatnou daňou vo výške 33,6 mil. EUR.
Najvyššie zisky dosiahli v roku 2018 SPP Infrastructure, a. s. so ziskom viac ako 1 miliardu EUR, nasleduje Slovenská sporiteľňa, a.s.so ziskom viac ako 180 miliónov EUR a tretiu priečku obsadila firma HORIZONT SLOVAKIA a.s. so ziskom takmer 162 miliónov EUR. Toto poradie sa taktiež ešte bude meniť, keďže ako sme už uviedli, niektoré kľúčové firmy ešte nezverejnili svoje účtovné závierky.


Autor: Ivan Korytár
Zdroj udajov: Finstat.sk

Kto je online?

Práve tu je 62 návštevníkov a žiadni členovia on-line

Vydavateľ

Agentúra EL (Agency EL), s.r.o., Partizánska cesta 1513, 02601 Dolný Kubín

 ISSN: 2585-9900